Vizitatori online

Invisible

luni, 27 septembrie 2010

Salată de crudităţi cu susan



Această salată delicioasă am găsit-o într-un număr mai vechi al revistei "Avantaje" pe care o colecţionam înainte. Este consistentă şi are un gust exotic.
Avem nevoie de:
1. 1/2 varză (albă sau roşie)
2. 1 ceapă (tot aşa, albă sau roşie)
3. 1 morcov
4. 2 castraveţi
5. 1 lămâie
6. 4 linguri seminţe de susan (prăjite câteva minute într-o tigaie sau la microunde)
7. 2 linguri smântână
8. 1 lingură muştar
9. sare, piper şi puţină nucşoară (nucşoara este opţională)
10. 2-3 linguri ulei de măsline (sau de care aveţi) şi pătrunjel verde (eu am avut uscat, din păcate).
Procedăm astfel:
- dăm pe răzătoare legumele sau le tocăm din cuţit, având grijă să fie mărunţite cât mai fin, după care le aşezăm într-un bol;
- preparăm dressing-ul amestecând uşor muştarul cu uleiul, întocmai ca la maioneză, după care adăugăm sucul de lămâie şi smântâna;
- răsturnăm dressing-ul peste legume, după care punem şi susanul;
- asezonăm salata cu sare şi piper, dar şi cu pătrunjel şi nucşoară.
Servim proaspătă, la orice fel de friptură sau ca atare. Este o salată deosebită!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu