Vizitatori online

Invisible

marți, 21 septembrie 2010

Pui cu lămâie



Încă o reţetă din seria celor rapide, gustoase şi sănătoase!
Avem nevoie de:
1. 3-4 pulpe de pui
2. o ceapă roşie (merge de care aveţi)
3. 1 ardei roşu
4. 1 lămâie (eu am folosit doar jumătate)
5. 2 fire de praz (sau ceapă verde)
6. 2 linguri ulei de măsline
7. 2-3 linguri sos de soia
8. condimente pentru pui, dar şi boia de ardei (dulce sau iute, după preferinţă)
9. spaghete.


Procedăm astfel:
- dezosăm puiul şi îl tăiem în bucăţele potrivite.

- condimentăm carnea cu boia de ardei şi condimente de pui, după care îl călim în uleiul de măsline.

- adăugăm legumele tăiate cubuleţe (doar ardeiul îl tăiem fâşii mai mari) peste bucăţile de pui

- adăugăm şi sosul de soia, dar şi sucul de lămâie şi asezonăm cu sare şi piper

- lăsăm sosul să fierbă 3-4 minute, până ce scade puţin, după care stingem focul

Servim puiul astfel pregătit pe un pat de spaghete fierte „al dente” (nu trebuie să fie foarte moi)
Este o reţetă uşoară, delicată, diferită faţă de clasicele sosuri cu roşii. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu