Vizitatori online

Invisible

joi, 16 septembrie 2010

Supă dulceagă cu praz




Pentru această supă simplă, dulceagă şi reconfortantă pentru serile din ce în ce mai reci de toamnă, avem nevoie de următoarele:
1. 2 ardei graşi (unul roşu şi unul galben)
2. 1 morcov
3. 1 păstârnac
4. 2-3 cartofi
5. 3-4 fire de praz
6. 50-100 g fidea (după preferinţa fiecăruia).
Procedăm astfel:
- curăţăm, spălăm şi tocăm legumele cubuleţe (cartofii îi tăiem în cuburi mai mari)
- fierbem legumele în 3 litri de apă, cu un praf de sare şi câteva linguri de ulei (3-4) adăugate treptat
- după ce au fiert legumele, adăugăm fideaua, pe care o mai fierbem 3 minute
- pentru a da consistenţă supei, batem două ouă şi le amestecăm cu o lingură de smântână sau iaurt, după care o adăugăm în supă, amestecăm bine şi stingem focul.
- potrivim supa de sare sau putem adăuga 1-2 linguriţe de vegeta, dacă dorim.
- servim supa fierbinte, cu pătrunjel proaspăt.
Este foarte bună şi absolut dietetică! Poftă bună!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu