Vizitatori online

Invisible

luni, 2 august 2010

Chiftelute cu dovlecei si cartofi









Aceasta reteta imi aduce aminte de copilarie si este specifica verii. Sunt chiftelute dulci si crocante, care pe aceste calduri, sunt tocmai bune de servit alaturi de branza si o salata de rosii.
Avem nevoie de:
1. 1 dovlecel mai mare sau 2 mai mici.
2. 2-3 cartofi
3. 3 oua
4. 3-4 linguri cu faina
5. sare, piper, usturoi si verdeata (patrunjel sau marar).
Procedam astfel: se curata de coaja legumele si se dau pe razatoare. Se lasa la scurs cateva minute, dupa care se amesteca cu cele trei oua, sare, piper si verdeata tocata marunt. Va rezulta o compozitie moale, apoasa (dovlecelul contin f. multa apa), drept pentru care o lasam la scurs intr-o strecuratoare. In uleiul incins se pune din compozitie cu lingura, prajindu-se pe ambele parti, la foc mediu spre mare. Se scot chiftelutele - care sunt neregulate ca forma, dar nu-i bai - si se aseaza pe un servetel, pentru a indeparta surplusul de ulei. Se servesc reci, cu branza si salata de rosii. Mie imi plac foarte mult. Sa aveti spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu