Vizitatori online

Invisible

luni, 25 octombrie 2010

Budincă de portocale



Această budincă, dulce şi foarte "portocăloasă", se pregăteşte simplu şi rapid.
Avem nevoie de:
1. 100 g unt sau margarină
2. 2 ouă
3. 100 g făină
4. 100 g zahăr
5. 1/2 pachet praf de copt
6. 2 linguri miere de albine
7. 1-2 portocale.

Procedăm astfel:
- amestecăm bine ouăle cu un praf de sare, după care adăugăm untul topit, zahărul, făina amestecată cu praful de copt şi coaja de la o portocală (sau doar jumătate de portocală, dacă vi se pare prea mult);

- turnăm compoziţia într-un vas cu o capacitate de 900 ml, uns cu unt şi tapetat bine cu făină, apoi dăm prăjitura la cuptor, unde o coacem la foc mic aproximativ 25-35 minute, până ce trece testul scobitorii;


- în timp ce coacem prăjitura, facem un sos din: cele două linguri de miere, 50 g unt sau margarină, pulpa unei portocale tăiată în bucăţi potrivite şi sucul de la o jumătate de portocală; aducem sosul la punctul de fierbere şi amestecăm până ce se topesc ingredientele şi se leagă sosul bine, după care luăm vasul de pe foc; înainte de a folosi sosul de portocală, adăugăm şi coaja rasă fin de la 1/2 portocală;


- după ce am scos prăjitura din cuptor, o lăsăm la răcit şi o desprindem uşor de vas, cu ajutorul unui cuţit;

- răsturnăm budinca pe o farfurie şi turnăm deasupra sosul de portocală, aşezând frumos şi bucăţile de fruct;


Această budincă iese destul de mică cantitativ (cât pentru o farfurie de desert mai măricică), aşa că dacă doriţi o variantă mai mare, dublaţi cantităţile de ingrediente.
Servim prăjitura când s-a răcit, cu sosul şi bucăţile de portocală.

Este un desert simplu, dar dulce şi puternic aromat.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu