Vizitatori online

Invisible

duminică, 31 octombrie 2010

Pui in sos picant



Acest pui absolut delicios este extrem de simplu de preparat (puiul la cuptor cred că este cel mai simplu fel de mâncare) şi poate constitui o variantă minunată pentru prânz sau cină.
Avem nevoie de:
1. 1 kg carne de pui (sau câtă carne aveţi la îndemână), pulpă sau piept
2. 2-3 linguri pastă de tomate
3. 25-30 g unt
4. condimente: sare, piper, tarhon, usturoi (3-4 căţei pisaţi, dacă aveţi proaspăt), pătrunjel, dar şi 1-2 ardei iuţi, tăiaţi mărunt şi curăţaţi de seminţe (folosim ardei iute opţional, doar dacă preferăm mâncarea cu adevărat picantă).

Procedăm astfel:
- curăţăm şi spălăm bine carnea, după care o aşezăm într-o tavă pentru cuptor;
- presărăm condimentele (doar sare, piper şi tarhon) peste pui şi aşezăm câte o bucaţică de unt pe fiecare bucată de carne;

- adăugăm apă în tavă - până la nivelul bucăţilor de pui - după care o dăm la cuptor, la foc mediu spre mare;
- când a scăzut apa din tavă, scoatem friptura, care se poate consuma şi aşa, în acest stadiu;

- facem un sos prin amestecarea a 1/2 cană de apă cu pasta de tomate, usturoiul, pătrunjelul şi ardeii iuţi mărunţiţi (adăugaţi cantitatea de ardei iute în funcţie de gustul fiecăruia);


- adăugăm sosul picant peste bucăţile de pui şi mai dăm friptura la cuptor pentru 10 minute, astfel încât să rămână şi sos.

Servim friptura fierbinte, cu garnitură de cartofi prăjiţi şi un pahar de bere alături.
Este minunată!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu