Vizitatori online

Invisible

joi, 21 octombrie 2010

Salată colorată cu paste




Această salată delicată şi dietetică am găsit-o într-o revistă mai veche şi încercat-o pentru că mi-a plăcut cum arăta. Ei bine, am constatat cu această ocazie că este foarte bună şi uşor de pregătit, drept pentru care o recomand şi eu mai departe!

Avem nevoie de:
1. 200 g paste (de care doriţi)
2. 3 morcovi
3. 3 dovlecei
4. 2 linguri ulei
5. 175 g şuncă presată feliată sau muşchiuleţ
6. 50 g alune de pădure (opţional)

Pentru dressing:
1. 5 linguri ulei de masline
2. 2 linguri suc de lamaie
3. 1 legătură busuioc proaspat sau 1/2 linguriţă busuioc uscat.

Procedăm astfel:
- fierbem pastele în apă clocotită cu puţină sare şi 1-2 linguri ulei, conform instrucţiunilor de pe ambalaj;
- spălăm şi curăţăm morcovii şi dovleceii, după care îi feliem pe lung cu ajutorul unui cuţit de curăţat economic (din acela pentru curăţat cartofi, în general);


- încingem uleiul şi călim 4-5 minute morcovul şi dovleceii, până ce legumele se înmoaie;


- cu 1 minut înainte de a stinge focul, adăugăm şi şunca tăiată fâşii, pe care o călim puţin;

- dressingul îl facem punând ingredientele într-un borcan, după care punem capacul şi îl agităm foarte bine, până ce s-a omogenizat compoziţia;

- într-un bol pentru salată aşezăm pastele (scurse de apa în care au fiert şi clătite în apă rece), peste care adăugăm amestecul de legume, dressingul şi alunele mărunţite;

- amestecăm bine salata şi o dăm la frigider pentru 30 de min., pentru ca aromele dressing-ului să pătrundă bine în paste şi legume, după care putem servi.


Această salată poate constitui o variantă uşoară şi gustoasă atât pentru cină cât şi pentru oricare alt moment al zilei. Poate fi luată chiar şi la serviciu, într-un recipient bine închis.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu