Vizitatori online

Invisible

marți, 19 octombrie 2010

Machiajul natural - frumoasa fara stridente

Ei bine, eu cred că sintagma "mai putin înseamnă de cele mai multe ori mai mult" se poate aplica cu succes şi în ceea ce priveşte machiajul de zi, care nu trebuie să fie strident şi nici foarte evident. În fond noi, femeile, trebuie să ne ajutăm de machiaj pentru a părea mai frumoase, mai aproape de perfecţiune, şi nu să îl folosim pe post de armă împotriva barbaţilor, care - sărăcuţii - se pot speria foarte uşor şi pot da câţiva paşi înapoi în faţa unei "măşti" aplicate cu conştiinciozitate şi exces de zel de partenerele lor.



Aşadar aţi înţeles, eu pledez pentru un machiaj natural, luminos, care să ofere o imagine proaspătă a femeii şi nu una studiată şi excesiv de încărcată.

Pentru aceasta, vă ofer mai jos sfaturile celor care se pricep, mai precis make-up artiştii.
Pentru un machiaj luminos, care să te facă să te simţi proaspătă de-a lungul întregii zile, iată propunerile specialiştilor ...


Îngrijirile de bază ale tenului
După ce ai curăţat foarte bine tenul (lucru pe care nu trebuie să îl omiţi şi să îl faci zilnic, mai ales în timpul verii), împrospătează-l cu loţiune tonică sau pur şi simplu stropeşte-ţi faţa cu apă rece (sau apă termală) şi apoi aplică loţiunea sau crema hidratantă. Acesta din urma va face ca tenul să-şi refacă substanţele grase naturale din piele şi nivelul normal de hidratare, fiind rapid absorbit in piele. Dacă tenul a fost expus un timp mai îndelungat soarelui în ziua precedentă, poţi aplica o mască cu proprietăţi hidratante sporite.

Jocuri de lumini si umbre
Pentru machiajul de zi, este bine să menţinem nuanţele de produse de machiaj folosite în gama tentelor subtile, naturale fără contraste puternice sau o strălucire prea intensă.

Fondul de ten
Un fond de ten clasic şi fluid iţi va da o senzaţie de catifelare plăcută. Poţi încerca produse din gama Nivea sau alte produse care sa conţină vitamina E dar şi factori de protecţie solară. Peste acestea pudreaza delicat, fără a exagera, o pudră uşoară, ce poate avea o tentă uşor bronzantă.


Machiajul ochilor
Pentru a accentua conturul ochilor, trebuie să dai mai multă definiţie pleopelor, folosind un fard de pleople în nuanţe calde, de pământ. Poţi încerca un fard monocolor (culoarea nisipului, capucino, maron). Întinde bine fardul pe toata suprafata pleoapei, iar apoi, cu un creion moale, în nuanţe de maron sau gri, contureaza numai unghiul extern al ochiului, deasupra genelor superioare şi foarte puţin dedesuptul celor inferioare. Cu ajutorul unei pensule fine, al unui beţişor cu vată sau chiar cu vârful degetului, poţi da un aspect difuz acestui contur. Pentru a completa aspectul natural, aplică pe gene un rimel de culoare maro sau gri.

Obrajii
Adaugă acestora doar o umbră de culoare, întinzând puţin blusher pulbere cu o pensulă mare, printr-o mişcare ascendentă dinspre mijlocul obrajilor spre tâmple. Nuanţele arămii sau de coral sunt adecvate celor mai multe tipuri de ten. Pentru un efect complet, poţi folosi perlele bronzante ca pe un fard de obraz.
Buzele
Buzele trebuie sa fie perfect îngrijite şi protejate. De aceea, foloseşte ca bază culoarea preferată de ruj peste care aplică un strop de balsam de buze. Foloseşte rujuri în nuanţe de coral sau roz, până la culori de bronz sau portocaliu-pământiu. Strânge buzele şi tamponeaza-le cu un serveţel cosmetic pentru un aspect perfect mat şi pentru a preveni întinderea rujului. Dacă preferi un look mai strălucitor, foloseste un gloss de calitate. Dintre rujuri, specialiştii le recomandă pe cele în nuanţe calde de maron-auriu pentru brunete şi de roz-bej pentru celelalte.


Pentru un efect de întinerire dar şi de prospeţime, culoarea roz folosită cu măsură, poate fi alegerea perfectă pentru machiajul de zi. De la rozul stralucitor (pentru tinerele fete) până la nuanţe pastelate (care ar trebui folosit de femeile trecute de 30 de ani), iată cum puteţi folosi această culoare pentru un look natural...1.Pentru ochi
Dacă este folosit ca atare, fardul de pleoaple roz poate părea un pic prea agresiv.

Încercaţi să îl combinaţi cu o altă culoare mai deschisă, pentru a evita stridenţele. Folosiţi, de exemplu, o culoare de maron mediu cu un roz palid, sau lila şi purpuriu, pentru a calma tonurile de roz mai tari.

Această culoare -rozul- are un pigment foarte puternic, aşa că nu trebuie să exageraţi atunci când il folosiţi pentru a obţine un machiaj natural. Pentru a completa machiajul, intindeţi puţin fard crem sau bej chiar sub arcada sprâncenei, accentuând astfel culorile şi făcând ochii să pară mai mari.
2.Pentru obraji
Majoritatea nuantelor de fard de obraz roz
sunt puternic sidefate şi de aceea ar trebui folosite numai seara. Pentru zi, alegeţi nuanţe mate şi delicate, care au doar un strop de strălucire. Aplicaţi fardul de obraz peste fondul de ten sau pudra şi scuturaţi bine peria de fard pentru a îndepărta excesul.

3.Pentru buze
Gama de nuanţe a rujurilor roz este extrem de vastă. Cele mai deschise arată mai frumos atunci când sunt sidefate, în timp ce nuanţele mai tari sunt de efect în varianta lor mată sau semi-mată. Evitaţi orice nuanţe de ruj roz care au o tentă albastruie atunci când dinţii nu sunt complet albi!

4. Pentru unghii
Dacă folosiţi o ojă roz intens, aplicaţi mai întâi un lac de bază incolor, pentru a evita pigmentarea unghiilor. Unghiile în culoarea roz natural arata grozav cand sunt scurte, dar trebuie totuşi să fie foarte bine ingrijite. Faceti-vă manechiura săptamanal pentru a le mentine aspectul ingrijit şi sănătos.
5. Tips
-Folositi intodeauna pentru machiajul de zi nuanţele delicate de roz pastel, şi păstraţi-le pentru seară pe cele de roz puternic. Aceasta este o regulă general valabilă: dacă alegeţi să accentuaţi ochii prin culori puternice, buzele nu le mai coloraţi, folosind doar un gloss şi invers, dacă folosiţi un ruj de o culoare tare, ochii trebuie abia accentuaţi!


-Pentru rujul de un roz transparent, puteţi folosi un creion roz-bej pentru conturul buzelor.
-Daca e vorba ca totul sa fie roz, atunci puteţi achiziţiona şi o poşetă roz din piele ecologică, care să constituie o pată de culoare pentru ţinutele de ocazie.
-Pastrati-va fardurile într-o cutie pentru cadouri, roz ca o bombonieră, pentru a vă păstra buna dispoziţie!


În sprijinul recomandărilor de mai sus, vă reamintesc că acest trend - folosirea machiajului natural - a fost lansat de marii creatori de modă şi a fost preluat de mai toate vedetele de la Hollywood.


În contraargument, mai există şi vedete care se ambiţionează să iasă în evidenţă cu orice preţ, cum ar fi Christina Aguilera, pe care o apreciez ca voce, însă ca şi look lasă de dorit!



În concluzie fetelor, faceţi eforturi să fiţi frumoase, dar nu uitaţi să vă păstraţi şi un strop de naturaleţe! Oricum ar fi, vă doresc să fiţi iubite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu