Vizitatori online

Invisible

joi, 21 octombrie 2010

Plăcintă cu brânză şi ciocolată


Aceste straturi de brânză dulce, migdale şi ciocolată constituie un desert excelent, care este mai mult decât o plăcintă.

Plăcinta se pregăteşte rapid, graţie foilor de plăcintă (mare om cel care le-a inventat), iar dacă vă mobilizaţi, aveţi nevoie de:
1. 1 pachet foi de plăcintă
2. 1/2 pachet de unt
3. 250 g cremă de brânză Mascarpone
4. 250 g brânză proaspătă de vaci
5. 2 ouă
6. 1 esenţă de vanilie
7. 2 linguri miere
8. 50 g migdale tăiate lamele sau nuci mărunţite
9. 50 g ciocolată de menaj
10. zahăr pudra şi cacao pentru cernut deasupra.

Procedaţi astfel:
- preîncălziţi cuptorul la 200 de grade C;
- ungeţi cu unt şi tapetaţi cu pesmet o tavă cu dimensiuni de 30/18 cm şi întindeţi 4 foi pe fundul tăvii, ungând fiecare foaie cu unt topit.


- amestecaţi brânza Mascarpone cu brânza de vaci, ouăle, esenţa de vanilie şi mierea, până ce devine o cremă legată.

- puneţi peste foile din tavă jumătate din cremă, peste care presăraţi jumătate din migdale şi jumătate din cantitatea de ciocolată rasă.

- întindeţi iar 4 foi de aluat unse cu unt, peste care aşezaţi restul de cremă, migdale şi ciocolată.
- acoperiţi plăcinta cu restul de foi rămase, unse cu unt.

- rulaţi marginile plăcintei şi o tăiaţi în bucăţi egale, cu un cuţit bine ascuţit.

- coaceţi plăcinta la foc mediu spre mic, aproximativ 30 de minute, până ce aceasta se rumeneşte frumos.

- presăraţi plăcinta cu zahăr pudră şi cacao.

Serviţi fierbinte. Este o plăcintă rafinată şi foarte gustoasă. Merită încercată!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu