Vizitatori online

Invisible

duminică, 3 octombrie 2010

Pui cu cus-cus




Avem nevoie de:
1. o legatura de patrunjel
2. 1-2 lingurite cimbru (dupa preferinta)
3. ulei de masline
4. 1-2 piepti de pui
5. 1-2 cepe taiate marunt (preferabil sa fie rosii)
6. 1-2 catei de usturoi zdrobiti
7. 150 g rosii taiate felii
8. 150 g cus-cus
9. 1 ceasca vin rosu sau alb
10. 2 linguri de mustar (Dijon, daca aveti)
11. 1 lingurita de miere.


Procedam astfel:
- preincalzim cuptorul la foc mare;
- amestecam patrunjelul tocat, cimbrul, 2 linguri ulei de masline si asezonam cu sare si piper;


- se adauga puiul feliat si se unge cu acest amestec;


- dam puiul la cuptor 20-30 min.
- intre timp fierbem cus-cus-ul conform indicatiilor de pe pachet; il scurgem de apa si il lasam deoparte;


- incingem putin ulei intr-o tigaie si prajim ceapa 3 min., apoi adaugam usturoiul si mai lasam pe foc 1-2 min., dupa care dam deoparte tigaia (din pacate din aceasta etapa nu mai am poze deoarece m-au lasat balta bateriile aparatului foto);
- adaugam rosiile feliate peste cus-cus;
- scoatem puiul si adaugam vinul in tava, dupa care mai lasam la cuptor 3-4 min.;
- adaugam puiul si sosul format la cuptor in tigaia unde am calit ceapa si usturoiul, si mai fierbem totul 2 min.;
- turnam in final mierea si mustarul peste sos, omogenizand totul ;
- cand sosul este gata, il turnam peste cus-cus si amestecam totul.



Este un preparat exotic, cu un gust dulce-acrisor surprinzator de placut. Merita incercat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu