Vizitatori online

Invisible

duminică, 3 octombrie 2010

Friptura de pui cu bacon



Această friptură, condimentată şi stropită din plin cu vin, poate fi o variantă savuroasă de cină.
Avem nevoie de:
1. cam 10-12 pulpe sau copănele de pui (aproximativ 1 kg, deşi eu am avut mai multe)
2. nişte afumătură (poate fi reprezentată de muşchi afumat, şunculiţă afumată sau cârnăciori)
3. 1 cutie ciuperci (300-400 g), deşi mai bune ar fi cele proaspete
4. 2-3 linguri pastă de tomate
5. 50-100 ml vin roşu sau alb
6. 1-2 cepe şi 2 căţei de usturoi
7. condimente: cimbru, rozmarin (preferabil verde), foi de dafin, sare şi piper
8. 1 cub de concentrat de carne, care se va dilua cu apă pentru a obţine 500 ml supă de carne.


Procedăm astfel:
- opărim în apă clocotită pulpele, le spălăm şi le curăţăm;
- aşezăm pulpele într-o tavă cu pereţii mai înalţi, după care le asezonăm cu sare şi piper;


- adăugăm peste pulpe celelalte ingrediente, în următoarea ordine: ceapa tăiată în sferturi, usturoiul zdrobit, ciupercile, feliile de afumătură, condimentele (câte un praf din fiecare şi 3-4 foi de dafin), pasta de tomate diluată cu puţină apă caldă, vinul şi supa de carne;






- dăm friptura la cuptor, la foc mare, aproximativ 35-45 min.;
- scoatem friptura când a scăzut şi o servim caldă, cu garnitură de cartofi natur, pentru că acest preparat este destul de picant.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu