Vizitatori online

Invisible

sâmbătă, 9 octombrie 2010

Bulgare de zapada


O surpriză neaşteptată pentru cei dragi, aceasta bagatelă delicioasa ''cu susul în jos'' este un desert dulce, cu o pregnantă aromă de portocale. Pentru cei care vor o variaţie la veşnicele deserturi cu ciocolată, acest bulgăre de zăpadă poate reprezenta un dulce inedit, care merge de minune cu îngheţata de ciocolată!
Dacă doriţi să încercaţi reţeta, aveţi nevoie de:
1. 250 g brânză proaspătă de vaci (eu am folosit Mascarpone)
2. 1/2 pachet unt
3. 75 g zahăr pudră
4. 50 g caise uscate, tăiate în cuburi
5. 50 g alune, prajite, taiate marunt (pentru că nu am avut alune, eu am folosit migdale)
6. 25 g coajă de fructe glasată, tăiată mărunt
7. 2 portocale, sucul şi coaja rasă (doar de la una)
8. 1 lămâie, sucul şi coaja rasă
9. un blat de tort sau de prăjituri din comerţ
10. 1 cutie suc de portocale (din comert, ex. nectar Cappy)
11. 15 g gelatină
12. 150 ml frişcă nebătută.
Procedaţi astfel:
- Amestecaţi bine brânza proaspătă şi zahărul, apoi adaugaţi treptat untul, bătând până ce compoziţia se omogenizează (nu folosiţi mixerul, pentru că se poate tăia crema).
- Adaugaţi amestecând caisele, alunele mărunţite, coaja de fructe glasată, coaja rasă de portocală şi lămâie.

- Tăiaţi blatul de tort în felii subţiri şi folositi trei sau patru straturi pentru a tapeta fundul unei forme de budinca cu o capacitate de 1,2 l. Îmbrăcaţi mai întâi vasul în folie de plastic pentru a putea scoate prăjitura fără probleme din aceasta.
- Turnaţi cu lingura deasupra un strat din amestecul de branză. Adaugati un alt strat de pandispan. Repetati adaugand strat dupa strat de branza, ultimul fiind de pandispan.
- Turnaţi sucul din cele doua portocale şi din lamaie într-o cană gradată şi completaţi până la 450 ml cu sucul de portocală din cutie. Încalziţi. Luaţi de pe foc, turnaţi gelatina în ploaie fină şi amestecaţi până ce s-a dizolvat. Întindeţi deasupra compoziţiei de pandispan şi brânză astfel încât să curgă şi pe laturi. Acoperiţi cu folia de plastic.
- Daţi prăjitura la frigider timp de 4 ore sau până a doua zi, când o scoatem (o răsturnăm de fapt cu susul în jos) pe un platou, o ornăm cu frişcă bătută bine şi presărăm nucă de cocos (opţional).
Bulgarele îmbrăcat în frişcă astfel rezultat, îl lăsăm la rece.
Reţeta am găsit-o într-un număr mai vechi al revistei "Avantaje" si arăta aşa de bine încât nu m-am putut abţine să nu o încerc!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu