Vizitatori online

Invisible

joi, 28 octombrie 2010

Spaghete rapide cu telemea


Cred că vi s-a întâmplat şi vouă să fiţi nevoiţi să încropiţi o cină rapidă, din mai nimic. Ei asta vă şi propul: paste fierte cu brănză rasă. Simplu, rapid şi - culmea! - foarte gustos.
Avem nevoie de:
1. spaghete (300-400 g, depinde pentru câte persoane le pregătiţi)
2. 2-3 linguri ulei de măsline (sau de care aveţi la îndemână)
3. 200 g telemea de vacă sau oaie dată pe răzătoare (folosiţi cantitatea în funcţie de cât de sărată este brânza, adică după gust)
4. 1 ou (opţional).

Procedăm astfel:
- fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj (în apă cu sare şi puţin ulei); este bine ca spaghetele să rămână totuşi puţin mai tari;
- scurgem pastele de apa în care au fiert, le clătim în apă rece şi le aşezăm într-un vas încăpător;

- adăugăm brânza dată pe răzătoare, oul bătut şi uleiul de măsline încins (îl aducem până la punctul de fierbere, după care îl turnăm peste spaghete), amestecând totul bine;



Servim spaghete imediat, fierbinţi. Puteţi să presăraţi şi miez de nucă sau să consumaţi spaghetele cu zahăr deasupra, dacă le doriţi dulci.


Aceste spaghete sunt foarte bune şi uşoare. Dacă vă mai rămân, merg încălzite la microunde şi consumate a doua zi. Merită încercate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu