Vizitatori online

Invisible

duminică, 3 octombrie 2010

Chiftelute de vita in stil italian



Avem nevoie de:
1. 450-500 g carne tocată de vită
2. 2 linguri ulei de măsline
3. 1 ceapă tocată mărunt
4. 2 căţei de usturoi pisaţi
5. 1 ou bătut
6. 1/2 linguriţă oregano sau cimbru uscat
7. 1-2 linguri bulion
8. 25 g parmezan ras (dacă aveţi, daca nu, merge şi fără)
9. 50 g pesmet
10. 25 g făină pentru format chiftelutele.


Procedăm astfel:
- amestecăm carnea tocată cu toate ingredientele şi obţinem o pastă omogenă;




- formăm chiftelutele în forma dorită pudrându-ne mâinile cu făină (reţeta originală spunea să formăm biluţe, dar eu am preferat să le aplatizez);


- le prăjim apoi în ulei încins, la foc mediu, 2-3 minute pe fiecare parte;


- scoatem chifteluţele pe un şerveţel şi le putem servi.


Aceste chifteluţe sunt foarte bune, deosebite ca gust de ce facem noi românii. Eu am intenţionat să fac şi un sos picant din roşii, dar n-a mai avut niciun rost, pentru că au dispărut toate chifteluţele din farfurie în câteva minute, înfulecate fiind de populaţia înfometată a familiei, între două felii de pâine. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu