Vizitatori online

Invisible

joi, 14 octombrie 2010

Supă de pasăre cu tăiţei


Pentru această supă deosebit de gustoasă şi excelentă pentru încălzirea trupului şi a sufletului în serile reci de toamnă sau iarnă, aveţi nevoie de:
1. 1 găină sau un pui potrivit de mare
2. legume rădăcinoase (2 cepe, 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 păstârnac, ½ ţelină mai mică)
3. 1 legătură de pătrunjel
4. 1 ou şi făină pentru tăiţei.

Procedaţi astfel:
- porţionaţi, spălaţi şi curăţaţi carnea de pui, după care o puneţi la fiert cu 3-4 l de apă;
- spumaţi foarte bine supa de impuriţăţile care se adună la suprafaţă, până ce acestea nu mai apar;
- curăţaţi legumele şi după ce le-aţi spălat, le tăiaţi în sferturi;

- adăugaţi rădăcinoasele la supă şi fierbeţi 30 min. – 1 oră, până ce carnea şi legumele au fiert bine;
- între timp faceţi tăiţelul din ou, un praf de sare şi făină, astfel încât să rezulte o cocă destul de tare dar pe care totuşi să o putem întinde;
- întindeţi coca într-o foaie cât mai subţire, rulaţi-o apoi şi tăiaţi-o transversal astfel încât să rezulte tăiţei cât mai subţiri, pe care îi împrăştiaţi pe blatul de lucru şi îi lăsaţi la uscat;

- adăugaţi tăiţeii la supă (după ce mai întâi i-aţi strecurat foarte bine, astfel încât să cadă excesul de făină) când aceasta a fiert bine şi îi fierbeţi 4-5 min.;

- când tăiţeii au fiert, asezonaţi supa cu sare şi puteţi adăuga şi o lingură de vegeta de găină, pentru un gust mai puternic, după care stingeţi focul;
- adăugaţi pătrunjelul spălat şi tăiat fin.

Serviţi această supă minunată fierbinte, cu pătrunjel deasupra. Este o poveste în sine, care merită încercată! Poftă bună!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu