Vizitatori online

Invisible

miercuri, 13 octombrie 2010

Piept de porc împănat





Ei bine, eu mananc porc destul de rar pentru ca gasesc aceasta carne cam grasa, insa ocazional mi se face pofta si gatesc cate ceva pentru a ma bucura de gustul ei unic! Savoarea deosebita a acestei fripturi mi-a adus aminte de aromele Craciunului, de exemplu!

Aveti nevoie de:
1. 1 bucata frumoasa de cap de piept de porc
2. 2 cepe si cativa catei de usturoi
3. cateva masline
4. condimente (sare, piper, busuioc, cimbru - care mi se pare ca merge cel mai bine cu carnea de por - si patrunjel)
5. 1 pahar de vin (ce culoare doriti)
6. 2-3 linguri pasta de tomate.


Procedati astfel:
- Crestati cu un cutit carnea curata, pe partea grasa si cu sorici;

- Taiati ceapa rondele si o infigeti efectiv in santurile formate in carne, alaturi de cateii de usturoi si de masline;

- Condimentati dupa gust carnea, o asezati intr-o tava si adaugati 1-2 pahare de apa;

- Dati carnea la cuptor, pana ce se frige pe jumatate;
- Scoateti friptura si adaugati sosul (adica pasta de tomate diluata in putina apa si paharul de vin) peste carne, dupa care o introduceti din nou la cuptor;

- Lasati friptura la cuptor pana ce sosul scade iar carnea capata o crusta frumoasa (incercati sa vedeti daca carnea este patrunsa bine, introducand o furculita in ea);


Când este gata, stingeti focul şi serviti friptura calda, cu garnitură de cartofi natur.
Aceasta friptura, desi plina de calorii, este o bunatate! Va recomand sa o incercati negresit!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu