Vizitatori online

Invisible

vineri, 8 octombrie 2010

Cartofi in stil mediteranean



Această reţetă mediteraneană de cartofi la cuptor are un gust uşor exotic, cartofii sunt "bestiali" după cum s-a exprimat un degustător, iar reîncălziţi sunt la fel de buni.

Pentru această garnitură aromată aveţi nevoie de:
- 900 g - 1 kg cartofi tăiaţi în sferturi
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 linguri suc de lămâie
- 8 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de sare grunjoasă
- 450 g rosii mici sau roşii tăiate în bucăţi mici (aşa cum am folosit eu)
- 150 g măsline negre
- 2 linguriţe rozmarin proaspăt tocat (sau 1/4 linguriţă rozmarin uscat).


Procedaţi astfel:
- preîncălziţi cuptorul la temperatură mare (220 grade C);
- puneţi cartofii într-o tavă de copt, adăugaţi uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul (căţeii întregi) şi sarea şi amestecati bine. Coaceti timp de 20 min.


- după aceste 20 de min., scoateţi tava de la cuptor, stoarceţi căţeii de usturoi până ce iese conţinutul acestora peste cartofi iar coaja o aruncaţi, adaugaţi roşiile, măslinele şi rozmarinul şi coaceţi timp de 40 min., sau pana ce cartofii se rumenesc şi devin crocanţi.

Serviţi cartofii fierbinţi, ca atare sau ca garnitură la sosuri, fripturi, etc. Sunt excelenţi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu