Vizitatori online

Invisible

sâmbătă, 9 octombrie 2010

Ficatei cu mar si salvie


Ficat si mar - aceasta este o combinatie neobisnuita, dar deosebit de gustoasa. Puteti folosi orice fel de ficat aveti la indemana si in cateva minute puteti avea parte de o cina minunata!
Daca veti dori sa incercati reteta, aveţi nevoie de:
- 1 lingura faina
- 450 g ficat de pui sau de porc, taiat felii
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapa taiata felii
- 2 mere mari, curatate de coaja si taiate felii
- 300 ml suc de mere
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 lingurite mustar Dijon (sau alt mustar iute)
- 1 lingurita frunze de salvie uscata, maruntita.
Procedati astfel:
- Asezonati faina cu sare si piper, apoi dati feliile de ficat prin acest amestec. Incingeti uleiul intr-o tigaie incapatoare si caliti ceapa pana se inmoaie. Scoateti ceapa din tigaie cu o spumiera.

- Adaugati in aceeasi tigaie feliile de ficat si prajiti-le cate 3 min pe fiecare parte, pana se rumenensc. Adaugati feliile de mere, ceapa calita si prajiti inca 5 min.
- Intr-un vas amestecati sucul de mere, pasta de tomate si mustarul. Turnati acest amestec peste feliile de ficat.
Presarati cu salvie uscata. Lasati sa dea in clocot, apoi fierbeti la foc mocnit inca 5 min.
Asezonati dupa gust, apoi serviti cu cartofi piure sau natur. Noi am servit acest sos savuros cu mamaliguta! Este un deliciu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu