Vizitatori online

Invisible

miercuri, 20 octombrie 2010

Pui Stroganoff


Pui fraged în sos cremos, ce poate fi mai delicios?

Pentru această reţetă clasică şi foarte simplu de gătit, avem nevoie de:
1. 1 lingură ulei şi puţin unt
2. 2 cepe mari tăiate peştişori şi câteva fire de ceapă verde (opţional)
3. 800 g piept de pui tăiat felii
4. 150 ml vin alb sec
5. 250-300 ml smântană
6. 2 linguriţe mustar Dijon (sau de care aveţi)
7. 2 linguri pastă de tomate
8. condimente (sare, piper şi un praf de tarhon uscat).


Procedăm astfel:
- ceapa o tăiem peştişori şi o călim în puţin unt şi o lingură de ulei;



- când ceapa s-a înmuiat, adăugăm carnea şi o călim bine pe ambele părţi, până ce aceasta este pătrunsă bine;



- după ce s-a prăjit carnea, adăugăm vinul şi acoperim vasul pentru a fierbe câteva minute;

- când a scăzut sosul, tragem cratiţa de pe foc (pentru ca sosul să nu se taie) şi adăugăm smântâna şi condimentele, amestecând bine; punem apoi iar cratiţa pe foc (la foc mic), amestecând continuu;



- adăugăm apoi pasta de tomate şi omogenizăm compoziţia;


- fierbem sosul încă 2-3 min., până ce acesta scade şi se leagă frumos, după care stingem focul.


Acest sos deosebit de cremos, consistent şi gustos este foarte simplu de gătit şi merită efortul. Se poate servi cu diverse garnituri, cum ar fi cartofii natur, ciuperci sau alte legume înnăbuşite şi trase la tigaie.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu