Vizitatori online

Invisible

vineri, 8 octombrie 2010

Porc cu legume


Pulpă gustoasă de porc şi legume de sezon ... hm, un adevarat festin! şi mai durează şi doar câteva minute pentru a pregăti această reţetă!

Avem nevoie de:
1. 1 lingură ulei
2. 25 g unt
3. 450 g pulpă de porc, feliată
4. 2-3 căţei de usturoi (zrobiţi)
5. 2 morcovi
6. 1 ardei gras galben şi unul roşu (puteţi adăuga şi un ardei iute, curăţat de seminţe şi cotor şi tăiat fâşii subţiri, însă asta numai dacă preferaţi mâncarea picantă, fiind opţional)
7. 2 cepe, tocate marunt
8. 1/2 lămâie, coaja rasă şi sucul
9. 50-100 ml vin roşu
10. 4 rosii proaspete sau din conservă, scurse, decojite şi tăiate mărunt
11. 1/2 linguriţă ghimbir
12. cimbru uscat sau patrunjel.
- încingeti uleiul şi untul într-o tigaie încăpătoare;
- adăugaţi muşchiul de porc feliat şi prăjiţi 2-3 min. pe ambele părţi;
- adăugaţi legumele tăiate fâşii ( ceapa, usturoiul, morcovul, ardeiul şi ghimbirul) şi căliţi 2-3 min., amestecând mereu.
- adaugati sucul şi coaja de lămâie şi vinul, apoi lăsaţi amestecul să dea în clocot. Reduceţi focul şi lăsaţi să fiarbă mocnit 4 min, până când sosul începe să scadă.
- adaugaţi roşiile si fierbeţi până când acestea se înmoaie.
- adaugaţi două treimi din coriandrul sau pătrunjelul uscat şi amestecaţi bine.
Este un fel de mâncare delicios, foarte simplu de pregătit. Îl puteţi servi cu orice fel de garnitură şi presăraţi cu pătrunjelul rămas, mergând de minune atât pastele cât şi cartofii (natur sau piure).
Eu, de exemplu, am preferat minunaţii cartofi copţi în stil mediteranean.
Pofta Buna!

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu