Vizitatori online

Invisible

sâmbătă, 16 octombrie 2010

Pui prajit in stil Thai



Acest fel de mâncare exotic, specific thailandez, se prepară foarte simplu şi rapid.
Avem nevoie de:
1. pentru marinată: 2 linguri shery, 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri sos de soia, 2 linguri mălai.
2. 450 g pulpă de pui dezosată
3. 2 ardei (dacă doriţi preparatul picant, puteţi folosi ardei iute, curăţat de sâmburi şi tăiat mărunt)
4. 1-2 cepe
5. 2-3 căţei de usturoi
6. 75 g papaia sau caise uscate
7. 1-2 linguriţe sare (după gust)
8. 1-2 linguriţe zahăr (după gust)
9. condimente (piper şi frunze proaspete de busuioc, sau 1 linguriţă busuioc uscat).


Procedăm astfel:
- amestecăm ingredientele pentru marinată şi adăugăm sosul format peste carnea spălată bine, după care dăm carnea la frigider pentru 20-30 minute;




- scoatem carnea şi o călim într-o tigaie sau vas wok aproximativ 4-5 minute, după care scoatem carnea şi aruncăm sosul prăjit din tigaie (eu chiar am spălat tigaia);


- punem iar carnea la prăjit în tigaie, cu 1 lingură ulei, peste care adăugăm legumele spălate şi tăiate fideluţă, dar şi caisele sau papaia tăiate mărunt;


- adăugă sarea şi zahărul şi mai prăjim puiul 2-3 minute (puteţi adăuga şi 50-100 ml apă pentru ca legumele să se înăbuşe puţin);


- condimentăm cu piper şi busuioc, după care stingem focul.


Servim acest pui exotic cu tăiţei chinezeşti sau cu alte paste (spaghete, în cazul meu). Fructele uscate îi dau puiului un gust dulceag-acrişor, specific preparatelor asiatice. De încercat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu