Vizitatori online

Invisible

duminică, 3 octombrie 2010

Prajitura delicioasa cu prune


Aveti nevoie de:
1. 6 oua
2. 1 cana plina cu zahar
3. 1 cana ulei
4. 12 linguri faina
5. 1 praf de copt
6. 1 esenta de vanilie
7. 2-3 linguri de pesmet
8. cateva prune (sau alte fructe de sezon, cum ar fi: piersici, mere, struguri, etc.).


Procedam astfel:
- ungem si tapetam cu hartie (sau faina/pesmet) o tava potrivita ca dimensiuni;
- mixam ouale cu zaharul, pana se omogenizeaza;
- adaugam treptat uleiul iar la final faina, care a fost cernuta in prealabil si amestecata cu praful de copt;
- adaugam si esenta de vanilie si omogenizam bine totul;


- turnam jumatate din cantitatea de compozitie in tava, peste care presaram pesmetul si asezam prunele, taiate felii (sau le puteti pune jumatati);


- turman peste fructe si restul de compozitie si dam tava la cuptor;
- coacem prajitura la foc mic aproximativ 45-55 min., pana trece testul scobitorii si se desprinde usor de tava;


- pudram prajitura cu zahar pudra sau puteti face o budinca instant si sa o turnati calda peste prajitura, asa cum am procedat eu, ca tot aveam praful de budinca prin casa iar combinatia aceasta mi s-a parut fericita;



- dupa ce s-a racit, taiem prajitura si o servim.


Sa stiti ca este o prajitura pufoasa dar totodata consistenta si gustoasa, nefiind uscata ca un simplu chec, ci mai degraba aproape cremoasa. Merita incercata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu