Vizitatori online

Invisible

vineri, 15 octombrie 2010

Tocăniţă de legume


Aveţi nevoie de:
1. 900 g cartofi
2. alte legume (2 cepe, 1 ardei gras roşu, 3 roşii, ½ varză mai mică)
3. 125 ml supă de legume (pe care o obţineţi dintr-un cub de concentrat de supă şi apă)
4. 1 legătură de pătrunjel.
Procedaţi astfel:
- curăţaţi şi spălaţi cartofii, după care îi tăiaţi cubuleţe şi îi puneţi la fiert în apă clocotită aproximativ 10 min.;

- între timp curăţaţi şi tăiaţi mărunt ceapa şi ardeiul, după care le căliţi într-o cratiţă mai încăpătoare cu puţin ulei;
- după ce au fiert pe jumătate, scoateţi cartofii din apă şi îi adăugaţi peste amestecul de ceapă şi ardei, care este pus la călit;
- lăsaţi şi cartofii la călit cam 5-10 min.- pănă ce aceştia se prăjesc uşor – dar amestecaţi tot timpul pentru că există pericolul ca legumele să se lipească;
- daţi varza pe răzătoare sua tăiaţi-o din cuţit, supă care o adăugaţi peste cartofi;

- spălaţi şi decojiţi roşiile, după care le tăiaţi cubuleţe şi le adăugaţi peste amestecul de cartofi şi varză;
- adăugaţi imediat după roşii supa de legume (cubul îl dizolvaţi în 125 ml apă caldă) şi amestecaţi bine;
- mai lăsaţi tocăniţa să fiarbă câteva minute, până ce scade, asezonaţi cu sare şi piper şi stingeţi focul.
Serviţi tocăniţa caldă, cu mult pătrunjel deasupra. Este un amestec inedit de arome, dar foarte plăcut în final!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu