Vizitatori online

Invisible

sâmbătă, 9 octombrie 2010

Paste cu sos de branza si nuci




Pentru iubitorii de brânzeturi, aceste paste consistente care pot fi pregătite cu un minim de efort, pot constitui o variaţie fericită la clasicele pastele cu sos de roşii.

Avem nevoie de:
1. 200 g branza de burduf de iutime medie (o puteti inlocui cu branza Blue Cheese)
2. 400 g paste fainoase (fusilli) - spirale
3. 50 g unt
4. 4 linguri vin alb sec
5. 250 ml smantana proaspata
6. coaja rasa de la o lamaie
7. 1 ardei rosu curata de seminte si taiat marunt (optional); eu l-am inlocuit cu un ardei gras rosu
8. un praf de nucsoara
9. 100 g nuci
10. cateva fire de ceapa verde
Procedati astfel:
- fierbeti intr-o cratita incapatoare apa cu putina sare si un strop de ulei. Adaugati pastele fainoase si fierbeti conform instructiunilor de pe ambalaj;
- între timp, puneti intr-un vas untul si ardeiul gras rosu taiat fideluta, care trebuie sa se caleasca;
- adăugati branza rasa, vinul alb, smantana proaspata nebatuta (cand adaugati smantana, trageti vasul de pe foc, pentru ca altfel se va taia smantana), coaja rasa de la o lamaie, ardeiul iute curatat de seminte si taiat marunt şi un varf de cutit de nucsoara macinata;
- asezonati cu sare si piper si lasati sa fiarba mocnit la foc mic sosul, aproximativ 5 min., amestecand cat mai des;
- scurgeti pastele si puneti-le intr-un castron incalzit pentru servit;
- adaugati sosul de branza şi smantana pregatit mai sus si amestecati bine;
- adaugati nucile si ceapa verde proaspat tocata, amestecati din nou si serviti imediat.
Foarte bune aceste paste, mai ales pentru cei care sunt mari consumatori de branzeturi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu