Vizitatori online

Invisible

miercuri, 20 octombrie 2010

Coq au vin rapid



Acest sos rafinat cu vin roşu se găteşte foarte rapid şi nu dă bătăi de cap nimănui, deşi este un preparat pe care îl găsim mai mult la restaurant. Pentru cei care găsesc interesantă combinaţia, reţeta merită încercată!

Avem nevoie de:
1. 350 g piept de pui tăiat în bucăţi de 4 cm
2. 175 g bacon feliat
3. 175 ciupercuţe tăiate sferturi
4. 1 ceapă
5. 150 ml vin roşu
6. 2-3 căţei de usturoi
7. 50 ml supă de pasăre
8. 1 lingură făină
9. 1 lingură pastă de tomate sau 2 linguri piure din roşii proaspete
10. 1 linguriţă zahăr (preferabil brun)
11. 1 foaie de dafin, sare şi piper.

Procedăm astfel:
- tăiem ceapa tăiată peştişori şi usturoiul pisat şi le călim în puţin ulei;


- adăugăm pieptul de pui feliat şi îl prăjim pe ambele părţi;


- după ce s-a călit carnea, adăugăm baconul şi ciupercuţele, pe care le lăsăm să se rumenească puţin;

- cânt sosul a scăzut, adăugăm supa de pasăre (rezultată din 50 ml apa caldă şi 1/4 cub de concentrat de pasăre), făina, zahărul, vinul roşu şi pasta de tomate, amestecând totul bine şi acoperind vasul pentru a fierbe sosul aşa câteva minute;


- când sosul a scăzut, asezonăm cu sare şi piper şi adăugăm foaia de dafin; mai lăsăm un minut, după care stingem focul.


Servim sosul de vin cu cartofi natur sau altă garnitură din legume fierte.



Preparatul are o culoare foarte intensă şi este surprinzător de gustos! Poftă bună!

Un comentariu: